فواید پنیر سفید در مصرف صبحانه
فواید پنیر سفید در مصرف صبحانه
یکی از خوشمزهترین صبحانههایی که از قدیم میان سفرههای ما ایرانیها جا خوش کرده، پنیر سفید است. از تمام لقمههای پنیر و گردوی مادر گرفته تا شبهایی که نان و پنیر و سبزی میان سفره ما چیده میشد، خاطرات خوبی از آن داریم. یادش بخیر وقتی تمام صبح را بدو بدو لباس میپوشیدم تا به مدرسه برسم مادرم مدام به من یاداوری میکرد لقمههایم را فراموش نکنم و مدام از خاصیتهای صبحانه و پنیر و گردو برایم میگفت. حالا هم در این مطلب من میخواهم شما را هم با یکی از قدیمیترین و محبوبترین خوراکیهایی که در طول سالها همراه ما بوده، یعنی پنیر سفید و فواید آن به خصوص در وعده صبحانه آشنا کنم، پس با من همراه باشید تا شما هم بیشتر و بهتر این خوراک محبوب را بشناسید.
فواید پنیر سفید
خب حالا میخواهیم با فواید و خواص این محصول لبنی شگفتانگیز یعنی پنیر سفید آشنا شویم.
_ پنیر تاثیرات بسیاری بر سلامتی جسم دارد از جمله، پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان، پیشگیری از بیماریهای کبدی، کاهش روند پوسیدگی دندان و حتی بهبود سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی را ایفا میکند.
_ پنیر سفید دارای کلسیم فراوان، منیزیم، ویتامین D و همچنین دارای بیش از ۱۲ نوع پروبیوتیک است که باعث متعادل ساختن باکتریهای روده و تقویت آن میشود. پنیر سفید یا فتا از گذشتههای دور تاثیر مهم و مثبتی در رژیم غذایی داشته است. پنیر یکی از منابع مهم تامین کلسیم، فسفر و پروتئین است که در حفظ تراکم استخوانها نقش کلیدی ایفا میکند.
_ آیا پوستی حساس دارید یا دارای عفونتهای مختلف تنفسی هستید؟ پیشنهاد ما برای شما دوباره پنیر سفید است. پنیر سفید سرشار از ویتامین A است. این ویتامین، هم برای آسیب های پوستی و هم عفونتهای تنفسی و حتی برای سلامت چشم نیز بسیار مفید بوده و تمام این خواص تنها اندکی از مزیتهای مصرف پنیر سفید به حساب میآید.
_ مصرف پنیر برای کودکان و بزرگسالان همچنین برای خانمهای باردار، کسانی که از بیماریهای قندی مثل دیابت رنج میبرند و حتی ورزشکاران به شدت لازم است؛ زیرا دارای انواع ویتامینها، کلسیم و پروتئین است.
به طور خلاصه پنیر چه امروزه و چه در دوران گذشته، دارای جایگاه ویژهای در برنامه غذایی انسان بوده است. خوراکی که موارد مصرف و تنوع وجودی آن باعث جذب هرگونه سلیقه غذایی میشود.
پنیر سفید، مادهای دارای انواع ویتامین مفید که برای جلوگیری از انواع بیماریها مفید است. این محصول به طوری که در فرهنگ ما جا خوش کرده به طوری که به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای صبحانه میشناسیم.
پنیر گرچه در صبحانه نقشی بسیار مفید و اساسی را ایفا میکند. این خواص تاجایی پیش میروند که حتی میتوان از آن میان وعدههای خوشمزهای هم درست کرد.
برای مثال مصرف پنیر و گردو در شب باعث جذب بهتر کلسیم و همچنین باعث بالا رفتن کیفیت خواب نیز میشود.
استفاده از پنیر و سبزی یا حتی پنیر و هندوانه به عنوان میان وعده نیز خالی از لطف نیست و به غیراز خوشمزگی و لذت بردن از میان وعدهای سبک، موجب هضم آسانتر غذا هم میشود.
در صبحانه که مهمترین وعده روز به حساب میآید، از پنیر سفید بیشتر از هر خوراکی دیگری استفاده میکنیم. این محصول لبنی سریع هضم شده و انرژی مورد نیاز بدن انسان را تامین میکند. اگر آن را با گردو یا چای میل کنید، تا ساعتهای طولانی شما را سیر نگهمیدارد.
انواع مختلف پنیر سفید
حالا به انواع مختلف پنیر سفید میپردازیم. گرچه ممکن است انواع پنیر سفید شبیه به هم باشند اما هر کدام تفاوتهای خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین پنیرهای سفید دنیا میپردازیم.
۱: پنیر سفید استرالیایی
این پنیر متفاوت که از خانواده پنیرهای سفید است، دارای ادویههای سیر، فلفل و برگ بو است که اغلب اوقات با حالتی خمیری و خامهای سرو میشود.
۲:پنیر سفید بلغاری
یکی دیگر از اعضای خانواده پنیرهای سفید، پنیر سفید بلغاری است. این پنیر دارای بافتی خامهای است و مزه ای نزدیک به پنیر یونانی دارد یعنی مزهای نمکی و چرب.
۳:پنیر سفید فرانسویی
پنیر سفید فرانسویی از شیر گوسفند تهیه شده و پنیری پر چرب و خوشمزه است که طعمی بسیار ملایم و عطری شگفتانگیز دارد.
۴:پنیر سفید دانمارکی
پنیر سفید دانمارکی ترکیبی شگفتانگیز در سالادهاست که از شیر تازه گاو تهیه شده است. این عضو از خانواده نیز دارای بافتی نرم و لطیف همچون پنیر یونانی است.
۵:پنیر سفید اسرائیلی
پنیر سفید اسرائیلی که همچون بقیه پنیرهای سفید دارای بافتی نرم و خامهای است. از شیر تازه گوسفند گرفته شده و نکته مورد توجه درباره این پنیر این است که یک ماه قبل از استفاده آن در محلول نمک میماند.
بهترین شرایط نگهداری از پنیر سفید یا فتا
تمام مواد غذایی اگر در شرایط مطلوب و مناسبی نگهداری نشوند قطعا فاسد شده و دیگر قابل مصرف نیستند. پنیر نیز از این قاعده خارج نیست. اما اکنون این سوال پیش میآید که بهترین راه برای نگهداری از پنیر سفید چیست؟
پنیرهای سفید را میتوان به دو نوع تقسیمبندی کرد. نوع سفت و نوع نرم و بر اساس همین مورد شیوهی نگهداری آنها را جدا کرد.
شیوهی صحیح نگهداری از پنیر سفید نرم
پنیرهای نرم مانند پنیرهای پرچرب و پنیرهای خامهای عمر کوتاهتری نسبت به پنیرهای سفت دارند و تنها به مدت یک تا دو هفته پس از باز شدن قابل استفاده هستند. تنها روش مفید برای استفاده از این نوع پنیر سفید این است که، به مقدار مصرف خریده شود.
این پنیر را مدت زمان زیادی در فضای بیرون نگهداری نکنید. زیرا پس از مدتی باکتریها روی سطح آن را گرفته و قارچها آن را خراب میکنند. در این حالت، پنیر دیگر قابل استفاده نبوده و حتی مسمومیت غذایی هم ایجاد میکند.
شیوهی صحیح نگهداری از پنیر سفت
پنیرهای سفت نسبت به پنیر های نرم مقاومت بیشتری نسبت به فاسد شدن دارند. اما با این حال نیز نمیتوان پنیر را برای طولانی مدت نگهداری کرد. برای نگهداری مناسب از پنیرهای سفت بهتر است آن را داخل جعبه پنیر را نگهداری کنید.
این نوع از پنیر دارای چربی است که اگر داخل پلاستیک قرار گیرد خشک شده و پنیر را بد مزه میکند. اما با این حال نگران نباشید؛ میتوانید از کاغذهای روغنی شیرینیپزی هم استفاده کنید.
بهیاد داشته باشید هرگز این نوع از پنیر را در کیسههای پلاستیکی و یا فویل نگهداری نکنید، زیرا ابتدا مزه خود را از دست میدهد و پس از آن به دلیل عدم جریان هوا فاسد و غیر قابل خوردن میشود.
تاریخچهای مختصر از پنیر سفید
پنیر که یکی از فراوردههای شیر است، اندکی پس از اهلی شدن حیواناتی مثل گاو، گوسفند و بز به دست آمد. تاریخچه پنیر سفید به گذشتههای بسیار دوری بر میگردد و به باور بسیاری زادگاه این خوراک محبوب و خوشمزه یونان و مصر بوده است.
در آن دوران از شیر گوسفندان برای تهیه پنیر بهره میبردند. اما ساخت و تهیه پنیر به صورت صنعتی در اوایل قرن بیستم آغاز شد و پنیر به تولید انبوه رسید. به طوریکه امروزه در هر شهر و کشوری بهوفور انواع پنیرهای مختلف با بافتها و مزههای متفاوت یافت میشود.
سخن پایانی
در نهایت ما در این مقاله در مورد فواید پنیر سفید صحبت کردیم. و حالا میدانیم که این پنیر دارای ویتامینهای فراوانیست که برای پیشگیری از انواع بیماریها مفید است. همچنین به شناخت و معرفی انواع پنیر سفید پرداختیم و سپس بهترین راههایی که برای نگهداری از این نوع پنیر وجود دارد را شرح دادیم.